Termeni si conditii de utilizare a site-ul www.xconsult.ro

1.Informatii generale

In calitatea dvs. de utilizator (vizitator) al site-ului nostru, va rugam sa cititi cu atentie regulile cuprinse in Termenii si Conditiile de pe site-ul www.xconsult.ro.

Acest site este proprietatea Arpemix-Consult  Broker de Asigurare SRL. Folosirea paginii de internet www.xconsult.ro. (inclusiv vizitarea acesteia, folosirea serviciilor oferite de Arpemix-Consult  Broker de Asigurare SRL) implica acceptarea în totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor expuse mai jos.

Folosirea site-ul www.xconsult.ro este rezervata doar persoanelor care au împlinit varsta de 18 ani.

2. Date de identificare Arpemix Consult

Societatea Arpemix-Consult  Broker de Asigurare SRL se identifica cu urmatoarele date:

  • Sediu social: Brașov, strada Verii nr. 4 etajul 1.
  • înregistrata la Registrul Comertului, sub nr. J/08/1172/2010, CUI 27585648,
  • inregistrata sub numarul RBK-674 la Autoritatea de Supraveghere Financiara
  • telefon: 0268-588444
  • email: secretariat@xconsult.ro.

3.Definitii

site (pagina de internet) – sistemul paginilor web accesibile pe pagina de internet la adresa www.xconsult.ro;

– utilizator/vizitator– orice persoana fizica care acceseaza site-ul www.xconsult.ro;

– broker de asigurare – persoana juridica autorizata în conditiile legii, care, pentru clientii sai, negociaza sau încheie contracte de asigurare

– asigurator – persoana juridica autorizata în conditiile legii sa exercite activitati de asigurare.

– asiguratul/clientul – persoana fizica/juridica a carei viata, sanatate sau bunuri sunt protejate in baza contractului de asigurare

– polita de asigurare – forma de protectie bazata pe un contract, prin care o persoana fizica sau juridica cedeaza anumite riscuri unei persoane juridice asigurator, platind o suma de bani numita prima de asigurare. Asiguratorul se obliga prin acest contract sa plateasca asiguratului despagubiri in cazul in care evenimentele prevazute in contract au loc

– calcul – calcularea valorii ofertelor de asigurare in baza datelor oferite de Cumparator / Client / Utilizator;

comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Arpemix Consult si client prin care clientul transmite brokerului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona o asigurare de pe site

servicii – intermediere in asigurari prin intermediul site-ului.

4.Drepturi de proprietate

Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara acordul expres exprimat de catre Arpemix Consult ori de titularul acestui drept. Toate drepturile sunt rezervate Arpemix Consult. Este strict interzisa folosirea acestui site in scopul distrugerii sau alterarii lui, a continutului sau a securitatii acestuia ori pentru discreditarea sau hartuirea Arpemix Consult sau a afiliatilor sai. Arpemix Consult va aplica toate masurile de securitate tehnica si organizatorica pentru protejarea datelor asupra carora detine controlul impotriva oricarei situatii de manipulare accidentala sau intentionata, pierdere, distrugere sau impotriva accesului unei persoane neautorizate. Marcile si logo-urile care apar pe acest website sunt proprietatea xconsult.ro si a celor care au acest drept asupra lor.

5.Securitatea procesarii datelor

Procesarea datelor se face prin aplicarea si mentinerea masurilor tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, in mod special atunci cand procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea, cat si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala. Datele clientilor sunt confidentiale si nu vor fi folosite in alte scopuri fata de scopul prestarii serviciilor de asigurare. Utilizatorul/clientul are dreptul de informare, de acces si de interventie asupra datelor cu caracter personal, inclusiv dreptul de opozitie si alte drepturi ce rezulta din legislatia privind protectia datelor si poate sa le exercite in scris la adresa de e-mail secretariat@xconsult.ro

6.Limita raspunderii

Arpemix Consult nu este responsabil pentru daunele ce provin din eventualele intreruperi, suspendari, intarzieri sau anomalii intalnite la distribuirea serviciului, dependente de functionalitatea serverelor Asiguratorilor, furnizarea de energie electrica sau serviciul telefonic sau de functionarea defectuoasa a retelei de internet sau din orice alta cauza ce nu depinde de acesta.

Arpemix Consult nu este responsabil in conditiile in care utilizatorul declara in formularul de oferta date inexacte, utilizatorul fiind raspunzator pentru prejudiciile de orice natura.

7. Obligațiile utilizatorului

– Utilizatorul va folosi site-ul numai în scopuri legale și în condiții de corectitudine;

– Utilizarea site-ului este permisă strict persoanelor care au vârsta minimă de 18 ani;

– Utilzatorul (clientul) se obligă să introducă pe site numai date corecte, conforme cu realitatea;

 -Nu va modifica, transmite, publica, reproduce, acorda licențe, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informație sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site;

 -Nu va folosi serviciul oferit prin intermediul acestui site pentru a transmite sau a recepționa materiale care au un conținut ilegal;

-Violarea sau tentativa de violare a securității sistemelor sau rețelelor informatice intră sub incidența legii penale, orice încălcare a legii urmând a fi raportată de Arpemix Consult autorităților competente și a fi sancționată conform legii.

8.Reguli de desfasurare a serviciului de intermediere in asigurari prin site-ul xconsult.ro

8.1. Prin intermediul site-ul www.xconsult.ro , Arpemix Consult desfasoara activitati de intermediere in domeniul asigurarilor, punand la dispozitia utilizatorului ofertele de asigurare RCA de la societatile partenere. Pentru a li se afisa utilizatorilor, ofertele de asigurare, acestia sunt nevoiti sa completeze toate informatiile solicitate pe site in formularele aferente.

8.2.Utilizatorii se obliga sa introduca in formular date complete, corecte si conforme cu realitatea. Arpemix Consult nu poate fi tras la raspundere sub nici o forma pentru neplaceri cauzate de furnizarea de catre utilizatori a unor informatii incorecte sau incomplete.

8.3. Dupa lansarea unei comenzi electronice pe site, utilizatorul va fi contactat telefonic pentru confirmarea datelor.

8.4. Notificarea primita de catre utilizator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si reprezinta confirmarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) si contine programul de lucru, datele bancare si datele de contact ale brokerului Arpemix Consult. Aceasta notificare nu reprezinta acceptarea comenzii si emiterea politei de asigurare.

8.5. Pentru motive justificate, Arpemix Consult isi rezerva dreptul de a nu procesa comanda plasata de utilizator atat timp cat se constata neconcordante in informatiile introduse de utilizator la plasarea comenzii. Utilizatorul va fi instiintat printr-un email pentru verificarea informatiilor neconforme.

8.6.In vederea emiterii politelor de asigurare, Arpemix Consult isi rezerva dreptul de a solicita utilizatorului copiile documentelor justificative.

8.7. La alegerea clientului, asigurarea se poate achita prin virament bancar sau cash la ridicarea politei de asigurare de la sediul Arpemix Consult.

8.8.Livrarea politei de asigurare se face la alegerea clientului: in format electronic (prin e-mail) sau prin ridicarea politei de la sediul Arpemix Consult.

8.9. Termenii si conditiile privind comandarea si incheierea asigurarii RCA prin intermediul site-ul xconsult.ro sunt puse la dispozitia clientului in formularul de Comanda Online.

9.Reclamatii
Reclamatiile referitoare la functionarea site-ului pot fi transmise in scris la adresa Brașov, strada Verii nr. 4 etajul 1  sau la adresa de e-mail secretariat@xconsult.ro.

Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora. 

Reclamatia trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: numele si prenumele utilizatorului, adresa de e-mail, adresa de corespondenta precum si o scurta descriere a situatiei reclamate.10.Modificari
Prezentul document este in vigoare din data de 12.08.2022.
Arpemix Consult are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor acestui document fara o notificare prealabila, acestea fiind opozabile Clientilor/Utilizatorilor de la data afisarii in site.