Definitie:
(1) Intreprinderile mici si mijlocii sunt definite ca fiind acele intreprinderi care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
[ordered_list style=”lower-alpha”]
- au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250;
- realizeaza o cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane de euro sau au un rezultat anual al bilantului contabil care nu depaseste echivalentul in lei a 5 milioane euro;
- respecta criteriul de independenta, astfel cum este acesta definit in alin. (2).
[/ordered_list]
(2) Sunt considerate independente intreprinderile mici si mijlocii care nu sunt detinute in proportie de peste 25% din capitalul social sau din drepturile de vot de catre o alta intreprindere ori de mai multe intreprinderi impreuna, care nu fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), este considerata independenta o intreprindere aflata in una dintre urmatoarele situatii:
[ordered_list style=”lower-alpha”]
- intreprinderea este detinuta de societati publice de investitii, de societati cu capital de risc, investitori institutionali, universitati sau centre de cercetare nonprofit, cu conditia ca acestia sa nu exercite, in mod individual sau impreuna, controlul asupra intreprinderii;
- capitalul este divizat de asa natura incat detinatorii nu pot fi identificati, intreprinderea declara cu buna-credinta, pe propria raspundere, ca este in masura sa presupuna ca nu este detinuta in proportie de 25% sau mai mult de o alta intreprindere ori de mai multe intreprinderi impreuna, care nu fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
[/ordered_list]
(4) Indeplinirea criteriului de independenta se stabileste pe baza declaratiei pe propria raspundere a intreprinderii interesate in atestarea incadrarii in categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
(5) Plafonul cifrei de afaceri prevazut la alin. (1) lit. b) poate fi modificat, in functie de evolutia indicatorilor macroeconomici, prin hotarare a Guvernului.
Art. 4.
(1) Intreprinderile mici si mijlocii se clasifica, in functie de numarul mediu anual de salariati, in urmatoarele categorii:
[ordered_list style=”lower-alpha”]
- pana la 9 salariati – microintreprinderi;
- intre 10 si 49 de salariati – intreprinderi mici;
- intre 50 si 249 de salariati – intreprinderi mijlocii.
[/ordered_list]
Polita de asigurare este destinata intreprinderilor mici si mijlocii. Se pot asigura sediile administrative, depozite, magazine, precum si bunurile din acestea ( marfuri, obiecte de inventor, mijloace fixe, etc.).
Riscuri asigurate: incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri, izbire de catre vehicule, fenomene atmosferice, greutatea stratului de zapada, cutremur, inundatie, alunecari de teren, avarii la instalatiile de apa, furt prin efractie, greve, revolte, tulburari civile, vandalism, unda sonica.
Aceasta polita de asigurare este solutia perfecta pentru o protectie sigura si ieftina a afacerii dvs.